Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ученици се надпреварват кой чете най-добре на английски Ученици се надпреварват кой чете най-добре на английски
Facebook Twitter Google+Деца от цялата страна отбелязаха годишнината от рождението на Шекспир За втора поредна година ученици от държавни и частни училища премериха сили... Ученици се надпреварват кой чете най-добре на английски

Деца от цялата страна отбелязаха годишнината от рождението на Шекспир

За втора поредна година ученици от държавни и частни училища премериха сили в националното състезание „Мога да чета на английски“, организирано от Българската асоциация за качествени езикови услуги ОПТИМА и Британски съвет – България.

Този път състезанието е част от дните, посветени на Шекспир в седмицата на неговото рождение, а любезните домакини от столичната Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“ отново отвориха врати за младите любители на четенето.

Начало на надпреварата дадоха директорът на Британски съвет – България Любов Костова, която насърчи близо 70 деца с мотивиращи думи за важността от вникването в текстовете и улавянето на скрития смисъл между редовете, а от своя страна председателят на ОПТИМА д-р Веселин Чантов поздрави участниците и отбеляза, че отсяването на информация при четене е ценно умение в професионалното развитие на бъдещите специалисти.

По време на състезанието, учителите на участниците бяха въведени в магията на сугестопедията от доц.д-р Галя Матева, която разясни ролята на любовта, свободата и авторитета в преподаването на чужди езици.

Още от категорията
Коментари