Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Велики вторник е утре: 5 неща, които обезателно се правят на този ден, за да получите благословията на Господа и да се защитите от беди. Велики вторник е утре: 5 неща, които обезателно се правят на този ден, за да получите благословията на Господа и да се защитите от беди.
Facebook Twitter Google+На втория ден от Страстната седмица православните вярващи си спомнят проповедта на Божия Син в Ерусалимския храм.  Традиционно подготовката за Великден започва... Велики вторник е утре: 5 неща, които обезателно се правят на този ден, за да получите благословията на Господа и да се защитите от беди.

На втория ден от Страстната седмица православните вярващи си спомнят проповедта на Божия Син в Ерусалимския храм. 

Традиционно подготовката за Великден започва предварително. Последната и най-важна седмица на Великия пост дойде – Страстната седмица.

През следващите седем дни вярващите трябва да помнят последните дни от живота на Божия Син.

На 23 април 2019 г. православните християни ще отбележат Велики вторник, денят, в който църквата си спомня проповядването на Исус Христос в храма в Ерусалим. Във Велики вторник на Страстната седмица в църквата се чете освен притчата за талантите (Мат. 25:14-30) и тази за десетте девици (Мат.25:1-13)

Ето какво трябва да направите във Великия вторник, за да получите благословията на Господа и да защитите себе си и близките си от беди.

Първото нещо, което трябва да запомните е, че Великия пост ще продължи от 22 април до 27 април. Ето защо е необходимо да се спазват диетичните ограничения и да се изключват животинските продукти. На Велик вторник духовенството препоръчва да се ядат сурови плодове, зеленчуци или зеленчукови салати. От напитките се препоръчва само вода или чай.
Както и в другите дни на Страстната седмица, на Великия вторник, трябва да се кажат молитви. На този ден се препоръчва да се молите за прошка на греховете, да поискате здраве и семейно благополучие. Молитвени текстове могат да се произнасят в храма пред иконите на светци или у дома.
За да се премине през следващата година в благоденствие и просперитет, на Велик вторник е необходимо да се правят добри дела. На този ден е необходимо да помогнат на нуждаещите се, да помогнат на роднини. Отказът на помощ и подкрепа на 23 април е голям грях.
По време на Великден всички домакински задължения трябва да бъдат завършени. Можете да започнете почистването на Великия вторник. На този ден трябва внимателно да почистите къщата и да се отървете от старите неща. Почистването на къщата преди Великден е важна традиция. По този начин, не само поставяте къщата си в ред, но и ще се отървете от проблеми и финансови затруднения.
Според една стара традиция, обичайно е да се шият нови дрехи преди Великден. В този случай нещата ще се превърнат в талисман и ще донесат късмет през цялата година. Въпреки това църквата има различно мнение и твърди, че шиенето трябва да бъде завършено вече на Велик вторник. Това се дължи на факта, че почистването на къщата е завършено в Страстната сряда и на този ден домакините трябва да отделят повече време за привеждане в ред. В четвъртък е прието да се боядисват яйца, а почистването, измиването и шиенето е забранено до следващата седмица.
Смята се, че на Великия вторник водата е надарена с лечебни свойства. За добро здраве си и да се отървете от заболявания на 22 април 2019 г. трябва да съберете изворна вода и да се миете с нея всяка сутрин преди Великден.

През Страстната седмица вярващите започват да се подготвят за Голямото Възкресение на Исус Христос и за да не се заблуждават и да не се обричат ​​на нещастие, е необходимо да се придържат към важни традиции и забрани. Нека животът ви се изпълни с радост!

Още от категорията
Коментари