Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
6 лесни и прости упражнения за подобряване на лимфния дренаж и бързо смъкване на мазнините в проблемните зони (видео) 6 лесни и прости упражнения за подобряване на лимфния дренаж и бързо смъкване на мазнините в проблемните зони (видео)
Facebook Twitter Google+Правите какви ли не диети и не можете да отслабнете. Забелязвате ли подуване на лицето и тялото, проблемна кожа, целулит? Всички тези признаци... 6 лесни и прости упражнения за подобряване на лимфния дренаж и бързо смъкване на мазнините в проблемните зони (видео)

Правите какви ли не диети и не можете да отслабнете. Забелязвате ли подуване на лицето и тялото, проблемна кожа, целулит? Всички тези признаци могат да показват, че лимфната система не работи както трябва. Тя може да бъде сравнена с помпа, която е в постоянно в движение: ако тя започне да работи по-зле и лимфата циркулира слабо, токсините се натрупват в тялото и органите се подлагат на допълнително натоварване.

Регулирането на правилното движение на лимфата, а оттам и намаляването на теглото и подобряването на благосъстоянието, може да се извърши чрез следните прости действия: да се движите повече, да следвате режима на пиене на вода, да правите най-простия лимфен масаж и да правите упражнения.

Днес ще ви предложим прост набор от упражнения, които вършат отлична работа със задачата да разпръскват лимфата. Особено ще бъде полезно за онези, чиято физическа активност остава на заден план

 

Предимства на лимфния дренаж:

екскреция на излишната течност от тялото
укрепване на имунитета
укрепване на нервната система
загуба на тегло
подобряване на тонуса на кожата

Не трябва допълнително да стимулирате лимфата, когато:

имате бременност
онкологични заболявания
възпалителни заболявания
тромбофлебит
лимфаденит и лимфаденопатия

 Масаж в областта на ключицата

Легнете по гръб върху равна повърхност. Кръстосайте ръцете си над гърдите си така, че пръстите на лявата ви длан да са под дясната ключица, а пръстите на дясната длан са под лявата. Вдигнете лактите си така, че пръстите ви да натиснат тези области, на видеото е показано доста добре
Вдишайте в първоначалното положение, издишайте при натискане.
Повторете 15-20 пъти.

 

 Завъртане на краката

Стойте изправени, ръцете по тялото, краката успоредни един на друг.

Повдигнете се на пръстите си, задръжте се за секунда, след това слезте и стъпете на петите.
Дишането в обичайния ритъм.
Повторете 20 пъти.

 Масаж на зоната на слънчевия сплит

Стойте или седнете. Сложете палеца и показалеца на двете ръце в щипка. Вдишайте, сложете сгънати пръсти върху точката под ребрата на слънчевия сплит. Завийте гърба си и натиснете с пръсти надолу точката. Задръжте за секунда в тази позиция, след това изправете гърба си.
Вдишайте при изправяне, издишайте при натискане.
Повторете 15-20 пъти.

 “Японски вибрации”

Легнете по гръб върху равна повърхност. Повдигнете ръцете и краката, леко свити в коленете. Разклатете ги едновременно, опитвайки се да отпуснете крайниците.
Дишайте в обичайния ритъм.
Задръжте 1-3 минути.

“Жаба”

Седейки на равна повърхност, огънете коленете си, свържете крака. Поставете ръцете си на коленете си, натиснете ги със средна интензивност, но с бързи темпове, 
Дишането в обичайния ритъм.
Повторете 30 пъти.

 

Усукване

Легнете по гръб върху равна повърхност, изправете краката си. Сгънете коленете си, дръпнете ги до гърдите си и се върнете в изходната позиция. Упражненията трябва да се правят с доста бързи темпове, но удобни за вас, така че дишането ви да не изоставя.
Дишайте в първоначалната позиция, издишайте при усукване.
Повторете 20 пъти.

Бонус: лимфен дренажен с масаж на лицето

Горепосочените упражнения засягат цялото тяло, но за да се премахнете бързо сутрешното подуване, може да се направи целенасочен масаж на лицето.

Светлината гали пръстите на двете ръце от центъра на челото към слепоочията, 10 пъти. Движението на показалеца на двете ръце върху костите под очите към слепоочията, 10 пъти.Плъзгайте с лек натиск с показалните пръсти на двете ръце:
от точката над горната устна отстрани;
от ъглите на устните отстрани;
леко нагоре и встрани от центъра на брадичката. Всичко се повтарят 10 пъти.

 

Опитайте се да извършвате комплекса всеки ден, за да останете в страхотна форма.

Още от категорията
Коментари