Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Защо не трябва да стъпваме с обувките по килима? Защо не трябва да стъпваме с обувките по килима?
Facebook Twitter Google+Стъпването по килима вкъщи с обувките отвън всъщност може да води доста бактерии в дома ви и дори боклуци, смятат изследвания на... Защо не трябва да стъпваме с обувките по килима?

Стъпването по килима вкъщи с обувките отвън всъщност може да води доста бактерии в дома ви и дори боклуци, смятат изследвания на лекари във Великобритания.

Според тях, почти половината британци никога не си чистят килимите, а 84 процента го правят по грешен начин и така мръсотията продължава да застрашава дома им.

Всъщност етикетът да се събуеш на входа на жилището очевидно не е приоритет само по нашите географски краища. Независимо, че има доста за и против по въпроса, очевидно хигиената винаги е на първо място.

 

Първо, никога не е било вярно, че е добре да вървите с обувките вкъщи.

75 процента от британците го правят, но не знаят, че така разнасят бактерията Ешхерия коли, откривана в екскрементите на хора и животни. Всъщност тази бактерия и онази, която причинява салмонела, преспокойно могат да живеят в килима ни.

Най-застрашени от тези опасности са малките бебета, които лазят по земята и имат директен допир с бактериите. Също мит е и приказката, че можем да вземем нещо за ядене от земята, стига то да е стояло най-много 3 секунди там, след като сме го изпуснали. Над 50 процента от анкетираните вярват в това, а всъщност бактериите веднага атакуват храната, щом тя е паднала на килима.

Редовното изпиране и почистване на килима може да ограничи до минимум бактериите, стига качеството на артикула да е високо и да се пере лесно.

Добро предложение в този аспект е килима Дормео Верде, който е със специална мемори пяна, адаптираща се към формата на стъпалата Ви. Има специално антибактериално и антиалергично покритие, а същевременно отблъсква и замърсяванията. Почиства се изключително лесно и може да се използва във всяка стая на дома.

Независимо какво ще решите, важното е да запазвате дома си чист от обкръжаващите ни бактерии не само заради самите вас, но и заради членовете на семейството ви. Често най-пострадали са бебета и малки деца.

 

Още от категорията
Коментари