Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ето топ 5 на най-смешните и абсурдни имена на села у нас. А вие сещате ли се за още? (Снимки): Ето топ 5 на най-смешните и абсурдни имена на села у нас. А вие сещате ли се за още? (Снимки):
Facebook Twitter Google+Понякога името на даден човек или населено място е толкова причудливо, че предизвиква вълна на бурен смях у околните. При избора на... Ето топ 5 на най-смешните и абсурдни имена на села у нас. А вие сещате ли се за още? (Снимки):

Понякога името на даден човек или населено място е толкова причудливо, че предизвиква вълна на бурен смях у околните. При избора на имена за детето си, например, често в стремежа към оригиналност не се замисляме какви биха били последствията за порасналия вече човек.

Същото е и със селата, само че по-лесно е да си смениш собственото име, отколкото това на цяло село, което при това вече е станало известно с атрактивното си название . Затова въпросните населени места си ги носят с гордост и ги считат повече за атракция, отколкото за нещо срамно.

Представяме ви населените места в България с най-смешните имена :

ТорбалъжитеТорбалъжите

Торбалъжите се намира до Габрово. То е било кръстено на прякора на първия заселник и основател на селището – козарят Дончо Торбалъжи. Наричали го така заради неговия талант да разказва увлекателно лъжливи истории. Оттам идва и името на селото.

Вещицасело Вещица

Вещица е едно от първите селища, възникнали в полите на Стара планина. Легендата разказва за турчин, който на времето е имал чифлик на това място. Обикаляйки земите си през лятото той видял няколко българки, които се къпели в местната река. Забранената за времето си гледка принудила турския чифликчия да избяга, викайки: „вещици, вещици”. Оттам произлиза името на селото.

Недокланс.Недоклан

Недоклан е село в Североизточна България. То се намира в Община Разград. За произхода на името на селото се разказва следната легенда. След едно нападение на кърджалии селото е било ограбено и запалено, мъжете посечени, а жените и децата отвлечени. Само един Недьо е успял да избяга със синовете си. Години след нападението той се завърнал пак по тези места и си построил къща. Недьо Калан – с такова прозвище се прочул човекът в околята, а преведено на български това означава останалият Недьо. С годините селото е приело неговото прозвище за свое име.

Тъпчилещовос.Тъпчилещово

Тъпчилещово е село в Североизточна България. То се намира в област Търговище. До освобождението е било изцяло турско село. След убийството на млад българин избухват етнически сблъсъци, при които местните турци са избити и прогонени. Младият българин изнасилва млада туркиня. За отмъщение братът на туркинята убива изнасилвача. След този случай българите започват да отмъщават на турците. Как селото е получило името си – не се знае.

Сърбогъзис.Сърбогъзи

Още по-голямо неудобство от името на селото си вероятно са изпитвали жителите на Сърбогъзи. Това е едно от изчезналите села в България. Преди години селото с неприлично име било напуснато от последния си жител – бай Дончо, който си купил къща в съседното село Престой.

В класацията попадат още такива бисери като: Чуйпетльово, Кривонос, Пържиграх, Мишеморков хан, Непразненци и още доста…

А вие сещате ли се за подобно населено място? Споделете с нас в коментарите!

Още от категорията
Коментари